به گزارش شهرآرانیوز؛ میشل باشله، «میشل باشله»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفته است که زنان به صورت تدریجی از زندگی اجتماعی حذف شده و در بسیاری از بخشهای کاری به محدودیتهای فزایندهای روبهرو هستند.
در هفتادوششمین اجلاس عمومی سازمان ملل متحد که روز سهشنبه، ۳۰ سنبله/شهریور برگزار شد، میشل باشله، کمیسنر عالی حقوق بشر سازمان ملل، گفت که با محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران در افغانستان، خطر بازگشت به سرکوب «وحشیانه» و سیستماتیک زنان و دختران در دهه ۹۰ و حکومت پیشین طالبان وجود دارد.
وی افزوده است که هرچند طالبان در نامهای به سازمان ملل متحد بر رعایت حقوق زنان و دختران مطابق به دین و فرهنگ تعهد کردهاند؛ اما عملکرد آنها عملاً با تعهدات آنها در تضاد قرار دارد.
باشله تاکید کرد: ادارات مربوط به زنان حذف، حضور آنان بدون محرم در بعضی از مناطق ممنوع و در بخشهای کاری نیز با محدویتهای فزایندهای روبهرو شدهاند.
از سویی هم، کمیسنر عالی حقوق بشر سازمان ملل هشدار میدهد که محرومیت زنان برای حضور در فضای عمومی و نیز برخی دیگر از محدویتها عواقب شدیدی را برای زنان و خانوادههای آنها به همراه دارد.
به گفته باشله خانوادهای که توسط زنان سرپرستی میشوند، دیگر نمیتوانند کار کنند و با این وصف بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
باشله گفته است که طالبان بسیاری از ادارات امور زنان در سراسر افغانستان را از بین برده و به پروندههای حساس دسترسی پیدا کردهاند که این ادارات را به خطر مواجه میکند.
به گفته کمیسنر حقوق بشر سازمان ملل متحد، مشارکت زنان در زندگی اجتماعی تضمین شود و در تصمیمگیری و فضای مدنی به طور معنادار و برابر با مردان باید سهم داده شوند.
میشله افزوده است: «زنان باید آزادانه و بدون موانع یا محدودیتهای خاص حرکت کنند و حق آنان برای زندگی عاری از خشونت جنسی و دسترسی برابر آنان به زندگی فرهنگی از جمله ورزش، باید رعایت شود.»
کمیسنر حقوق بشر سازمان ملل افزوده است که از حقوق زنان و دختران افغان باید حمایت و دفاع شود و جامعه بینالملل از جمله سازمان ملل متحد و همه کشورهای عضو برای رعایت این الزامات اساسی و عدالت با طالبان تعامل کنند.
منبع: فارس