تفاهم رؤسای‌ بانک‌های مرکزی ایران و افغانستان برای توسعه و تقویت مناسبات پولی و بانکی وقوع انفجار در فرودگاه کابل (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) اولین همایش نخبگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار خواهد شد حمله انتحاری به وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) سفیر ایران در کابل: مسئله حقابه ایران و افغانستان حل شد ثبت نام حج برای مهاجران افغان در ایران آغاز شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نگرانی سازمان ملل از وضعیت زنان افغانستان | آنها به تدریج از حوزه عمومی حذف شدند

  • کد خبر: ۸۱۵۶۴
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۴
نگرانی سازمان ملل از وضعیت زنان افغانستان | آنها به تدریج از حوزه عمومی حذف شدند
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفته است که زنان به صورت تدریجی از زندگی اجتماعی حذف شده‌‌ و در بسیاری از بخش‌های کاری به محدودیت‌های فزاینده‌ای روبه‌رو هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ میشل باشله، «میشل باشله»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفته است که زنان به صورت تدریجی از زندگی اجتماعی حذف شده‌‌ و در بسیاری از بخش‌های کاری به محدودیت‌های فزاینده‌ای روبه‌رو هستند.

در هفتادوششمین اجلاس عمومی سازمان ملل متحد که روز سه‌شنبه، ۳۰ سنبله/شهریور برگزار شد، میشل باشله، کمیسنر عالی حقوق بشر سازمان ملل، گفت که با محدودیت‌های وضع شده بر زنان و دختران در افغانستان، خطر بازگشت به سرکوب‌ «وحشیانه» و سیستماتیک زنان و دختران در دهه ۹۰ و حکومت پیشین طالبان وجود دارد.

وی افزوده است که هرچند طالبان در نامه‌ای به سازمان ملل متحد بر رعایت حقوق زنان و دختران مطابق به دین و فرهنگ تعهد کرده‌اند؛ اما عمل‌کرد آنها عملاً با تعهدات‌ آنها در تضاد قرار دارد.

باشله تاکید کرد: ادارات مربوط به زنان حذف، حضور آنان بدون محرم در بعضی از مناطق ممنوع و در بخش‌های کاری نیز با محدویت‌های فزاینده‌ای روبه‌رو شده‌اند.

از سویی هم، کمیسنر عالی حقوق بشر سازمان ملل هشدار می‌دهد که محرومیت زنان برای حضور در فضای عمومی و نیز برخی دیگر از محدویت‌ها عواقب شدیدی را برای زنان و خانواده‌های آن‌ها به همراه دارد.

به گفته باشله خانوادهای که توسط زنان سرپرستی می‌شوند، دیگر نمی‌توانند کار کنند و با این وصف بیش‌تر در معرض خطر قرار دارند.

باشله گفته است که طالبان بسیاری از ادارات امور زنان در سراسر افغانستان را از بین برده و به پرونده‌های حساس دست‌رسی پیدا کرده‌اند که این ادارات را به خطر مواجه می‌کند.

به گفته کمیسنر حقوق بشر سازمان ملل متحد، مشارکت زنان در زندگی اجتماعی تضمین شود و در تصمیم‌گیری و فضای مدنی به طور معنادار و برابر با مردان باید سهم داده شوند.

میشله افزوده است: «زنان باید آزادانه و بدون موانع یا محدودیت‌های خاص حرکت کنند و حق آنان برای زندگی عاری از خشونت جنسی و دست‌رسی برابر آنان به زندگی فرهنگی از جمله ورزش، باید رعایت شود.»

کمیسنر حقوق بشر سازمان ملل افزوده است که از حقوق زنان و دختران افغان باید حمایت و دفاع شود و جامعه بین‌الملل از جمله سازمان ملل متحد و همه کشورهای عضو برای رعایت این الزامات اساسی و عدالت با طالبان تعامل کنند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->